Wednesday, 9 March 2016

FREEBIES: HEADER CUSTOM

Cik shuya | 11:26:00 | 0Comments |

Haitu ada la beberapa orang mtk buatkan header untuk diorg. ni baru siap diorang punya, tuan punya boleh amik dan comment apa yang patut yee, hee. Header agak simple.
https://1.bp.blogspot.com/-gz-jNiel5hE/V6DfcrNiO2I/AAAAAAAAAIQ/JFKu-WkVdiYNecJ1Jh7UMx3vKS8e1Zq8gCLcB/s320/ju.png
https://4.bp.blogspot.com/-w3zg5L_C31U/V6Dfidny1eI/AAAAAAAAAIU/F5tTP1Gc8a8LWjun_PR1oMQVKp8Pjc2VQCLcB/s320/Untitled.png

https://4.bp.blogspot.com/-hMgMVbJXGg8/V6Dhr62z5XI/AAAAAAAAAIg/UR2-1c09a-4l4Yp0tKiQ2Zz9LmoyKstCACLcB/s320/fareeza.png
https://1.bp.blogspot.com/-IUAPpvQG49A/V6DldsaIeHI/AAAAAAAAAIs/1aV-9kvpSgkzsNqHREzh9m6bIjo76lQzQCLcB/s320/Untitlednj.png


Sunday, 6 March 2016

Pelamin DIY trending now

Cik shuya | 22:13:00 | 1Comments |
Kebanyakkan pengantin lebih suka pelamin yang grand dan mahal mahal, tapi sekarangg ni banyakk orang yang DIY sendiri pelamin deorang, DIY pelamin ni lebih jimat, sebab takpayah nak sewa memahal. Ni satu daripada langkah yg boleh kita amik utk jimatkan kos perkahwinan, betul tak ? Mai usha sikit gambar yang ada 








Cuba korang tengok tuu, guna tisu pun nampak cantik kan ? Kreatif nye deorang ni, Btw korang pun boleh buat untuk wedding atau majlis pertunangan korang nanti kan ? Kepada yg akan berkahwin tu, Selamat Penganti Baru ye.

Hantaran Kreatif

Cik shuya | 22:04:00 | 1Comments |
Sekarang ni macam macam jenis hantaran ada kan? Semua nampak cantik kan kan ? Tapi simple jee, awakk awak yg takde idea nak buat hantaran tu boleh usha sikit gambar hantaran ni, mana tau ada yg berkenan dihati kan, hee, Selamat Mencuci Mata








Semua nampak simple tapi menarik kann ? Sumber dari Google dan Pesona Pengantin, kalau korang nak tengok lagi banyak boleh la pergi page, pesonapengantin.com.my kat situ korang boleh tengok macam macam jenis lagi. Thanks membaca 

Tuesday, 1 March 2016

TIPS:Gigi Sihat Segar Menawan

Cik shuya | 10:45:00 | 0Comments |



Assalammualaikum,

Hi korang, harini cik shuya ada nak bagi tips sikit untuk gigi tuu. Selalu nya perempuan ada masalah gigi kuning ni. Kalau korng nak tau, warna gigi kita mmg tak putih berseri mcam tu, gigi kita memang warna dia macam kuning2 sikit.

Cik shuya dapat tahu pun dari kawan cik shuya. Dia dokter gigi. Dia cakap, kalau gigi putih sangat pun tak elok, nanti cepat rosak. Cik shuya pun taktau, then dia bagitau mcam tu barula cik shuya tahu.

Cik shuya cakap gigi putih tak elok ? Bukan bukan, jgn salah faham. Cik shuya just bagitau yang gig kita sebenarnya memang tk putih seputih salji tu. Tu jee, jangan salah faham, cik shuya dapat info pon dari kawan cik shuya, cik shuya sendiri tak sure. Hehehe

So kalau korang nak putihkan gigi, korang takpayah pun beli produk memahal, mombazir jo. Korang beli baking soda, lemon. Guna benda tuu. Insha Allah putih.


Lemon and baking soda


Hasilnya insha Allah begini, putih bersinar sinar ohh, bak kata orang perak, silo mate teman wehh. HAHAHAHA
© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.