Monday, 13 February 2017

Fattah amin dikecam teruk!

Cik shuya | 08:08:00 | 3Comments |
Assalammualaikum, lama dah rasa nya tk post kn? Entah ada entah tidak viewer kt sini lagi. Hahah. Semalam, fb penuh cerita pasal tweet Sharnaaz kecam si fattah amin ni, pasal buku dia. Mula ak tk faham jugak, knp nak kena kecam semua.

Then, ak bukak fb pulak. Banyak pulak yg share kandungan '99 kata kata fattah amin' lebih kurang mcm tula tajuk buku dia. Bila orang share, aku pun merajin kan diri membca. Mula ak tengok harga, perghh, RM58 wehhh. Lepas novel fav aku. Hasil Siti rosmizah. Berbaloi ke dgn harga tu? Ak dh mula fikir konfem byk kata kata semangat ni.

Aku baca pos yg penmerah.com share aku rasa. Kt fb. Kebanyakkan yg komen ofkos writer, ada yg tweet, hasil kena reject semua. Mcm mana boleh publish dgn hasil mcm tu. Kesian writer lain, amik masa berbulan² ad yg kena travel sana sini cari idea nk hasil kan satu buku.



Apa pendapat korang? Bagi ak, ni rezeki dia. Mungkin ad yg suka dan mungkin ada yg tak suka. Teruskan usaha #BukanFansFattahAmin #JanganKecamSaya

Kalau korang nk jadi penulis, hasilkan sesuatu yg berkualiti, cari ilmu, ilmu takkan habis, selagi kita usaha, insyaAllah, akan ada hasilnya. Nasihat utk diri sendiri 😂 

3 comments:

  1. Rasanya lebih baik melabur dengan buku travelog perjalanan, hahaha, dapat juga merasa ke negara luar walaupun cuma melalui pembacaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah😂kan,buku hasil A samad Said pun tgok haritu tk sampaii 20 rasanya. Penuh dgn ilmu tu, lagi berbaloi kn 😁

      Delete
  2. Tak berbaloi buku macamni. Saya pun boleh buat. Tak payah buat buku, tengok twitter je boleh haha btw saya singgah dan follow ini ya. Jemput melawat blog saya.

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.